Hoofdinhoud

Onze voeders:

Zeugen

Hoe blijven zeugen vitaal? Voor hoge prestaties en levensduur in de moderne zeugenhouderij zijn darmgezondheid en de weerstand van de zeug twee cruciale factoren. Dit is dan ook het uitgangspunt van onze voeders. De juiste combinatie van micro- en macrogrondstoffen en structuur zorgen voor vitale zeugen die voldoende melk en biest meegeven aan de pasgeboren big. 

 

Biggen

De kwaliteit van de pasgeboren big en de mate van uniformiteit zijn belangrijk om ziektekundige problemen het hoofd te bieden en een goede start te realiseren. De biggenopfok is voor een groot deel bepalend voor de resultaten in groei per dag en vleeskwaliteit van het vleesvarken. 

 

Onze biggenvoeders voor de jongste biggen wordt geproduceerd in een specifieke biggenvoerfabriek. Hier worden grondstoffen verwerkt in de voeders die geselecteerd zijn op kwaliteit, smakelijkheid, voedingsstoffen en de verteringscapaciteit van de startende big. 

 

Vleesvarkens

De vleesvarkensvoeders van Geurts Mengvoeders zijn gericht op een goede start en maximale benutting van de jeugdgroei. Op basis van de genetica en de praktijkomstandigheden op uw bedrijf  leveren we voeders die evenwichtig verteerd worden op zowel dunne- als dikke darm niveau. 

 

Doordat we specifieke grondstoffen in de voeders kunnen walsen zijn we in staat om de maag en darm gezonder te houden wat leidt tot minder darmproblemen zoals Pia en oplopers.

 

Matrix walsen

Waar voorheen alle grondstoffen fijn gemalen werden in een hamermolen, kunnen vezelrijke grondstoffen voor varkensvoeders nu ook grover malen in een walsenstoel (matrix walsen). Dit geeft ons de unieke mogelijkheid om specifieke grondstoffen te sturen op deeltjesgrootte. Zo ontstaat de optimale balans tussen fijne delen voor een optimale voederconversie en grove delen voor een optimale maag- en darmgezondheid in het voer. En daarmee dus optimale dierprestaties. Hiermee zijn onze varkensvoeders nog beter afgestemd op de specifieke behoeftes per diercategorie en bedrijfssituatie.

 

Aanvullende voeders

Om de reststromen uit de humane sector goed te benutten op de varkensbedrijven bepalen wij in samenwerking met verschillende laboratoria de voedingswaarde van bijproducten. De combinatie van reststromen en klantspecifieke en aanvullende voeders zorgen voor een goede vertering en ondersteuning van de gezondheid. Beide zijn nodig voor een top resultaat op uw bedrijf en leveren een extra bijdrage aan de circulaire landbouw. 

Contactpersonen ’Varkens voeders’

Edwin Nelissen

Varkens specialist

Rudy van den Heuvel

Varkens specialist

Luuk de Laat

Varkens specialist

Peter Bardoel

Varkens specialist

Ruben Dobbelsteen

Varkens specialist

Iris van Sleeuwen

Varkens specialist

Sieb Janssen Steenberg

Varkens specialist

Toine de Mol

Varkens specialist

Wim Bens

Varkens specialist

Mark de Vries

Varkens specialist

John Zanders

Varkens specialist

Contactpersonen Feijnen - Geurts

Tom Strijkveen

Varkens specialist

Wiljon Ormel

Varkens specialist

Sander Schutmaat

Varkens specialist

Nick Bosman

Varkens specialist